Kalenteri

In­ter­na­tional Sym­po­sium
“Gen­der and mu­si­cian­ship in North(-)/East­ern Eu­rope”

The symposium will take place on February 12–13, 2024, at the Helsinki Music Centre, and the event is organised by the University of the Arts Helsinki History Forum, the Sibelius Academy doctoral schools DocMus & MuTri, and the research association Suoni.

Monday, 12th of February:

14.30–15 Iris Seesjärvi: Gendered experiences of shame in Finnish classical singers: observations from the research material.

Työpajatoiminta vuonna 2024

Oletko kiinnostunut osallistumaan Häpeästä hiljaiset -työpajaan vuonna 2024?

Työpajatoiminta käynnistyy jälleen muutaman vuoden tauon jälkeen. Helsingissä järjestetään kaksi työpajaa, huhtikuussa ja elokuussa (tarkempi ajankohta selviää myöhemmin).

Mikäli haluat tietoa työpajasta kun tarkka paikka, ajankohta ja hinta vahvistuvat, laita minulle sähköpostiviestiä osoitteeseen iris[at]irisseesjarvi.com. Tämä ei sido työpajaan osallistumiseen. 

Voin tulla pitämään häpeästä hiljaiset -työpajaa myös muille paikkakunnille tilauksesta. Mikäli haluat järjestää työpajan esimerkiksi työväenopistossa, ota yhteyttä sähköpostitse ja pyydä tarjous.

Menneet työpajat ja kurssit

Voimavaraksi -leiri Rokualla 5.4.-7.4.2019

Voimavaraksi-leiri on tarkoitettu seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville ihmisille, joiden elämässä uskonnolla/hengellisyydellä on tai on ollut tärkeä rooli. Leiri on uskonnollisesti sitoutumaton, mutta uskonnosta varmasti puhutaan! Leirin työpajan aiheena on elämää ja minuutta koskeva häpeä. Häpeästä hiljaiset -työpajan vetää laulaja, häpeään erikoistunut musiikkipedagogi ja psykofyysinen hengityskouluohjaaja Iris Seesjärvi. Työpajaan ja muuhun leiriohjelmaan osallistuminen on vapaaehtoista.​

Häpeästä hiljaiset -intensiivityöpaja Tampereella la-su 13.-14.10.2018

​Työpaja on suunnattu kehoterapeuteille ja kehollista prosessia tehneille.  Vetäjinä Iris ja Demian Seesjärvi.

Häpeästä hiljaiset -kurssi Lahdessa (Wellamo-opisto) la-su 8.-9.9.2018

Kurssi on tarkoitettu ihmisille, jotka kokevat häpeää omasta äänestään, minkä vuoksi itsensä ilmaiseminen joko laulaen tai puhuen on vaikeaa. Kurssilla tehdään keho-ääniharjoitteita, jotka auttavat tunnistamaan häpeän, työstämään sitä sekä parantamaan suhdetta omaan ääneen ja minäkuvaan. Vetäjinä Iris ja Demian Seesjärvi.

Häpeästä hiljaiset -työpaja Tampereella 9.-10.6.2018

Työpaja on suunnattu ihmisille, jotka kokevat häpeää suhteessa ääneen ja jonka vuoksi itsensä ilmaiseminen joko puhuen tai laulaen on vaikeaa. Työpajaan voivat osallistua kaikki, joille esilläolo, itsensä ilmaiseminen, esiintyminen ja sosiaaliset tilanteet tuottavat ahdistusta, pelkoa ja häpeää. Työpajassa käsitellään häpeän tunnetta ja sen lukkiuttavaa vaikutusta äänelliseen ilmaisuun. Vetäjinä Iris ja Demian Seesjärvi.

Häpeästä hiljaiset -viikonloppukurssi Espoon työväenopistossa 3.-4.3.2018.

Kurssi on suunnattu ihmisille, jotka kokevat häpeää suhteessa ääneensä, minkä vuoksi itsensä ilmaiseminen joko laulaen tai puhuen on vaikeaa. Kurssilla tehdään harjoitteita, jotka auttavat tunnistamaan häpeän, työstämään sitä sekä parantamaan suhdetta omaan ääneen ja kehoon. Käytettävät menetelmät perustuvat erilaisiin kehomieli-tekniikoihin, kuten Autenttinen Ääni&Keho-menetelmän®, TRE eli Trauma Releasing Exercisen ja Psykofyysisen hengityskoulun harjoitteisiin. Kurssilta saa työkaluja ja harjoitteita äänellisen häpeän työstämiseen. Kurssin vetäjinä Iris Seesjärvi ja Demian Seesjärvi.

Häpeästä hiljaiset -työpajat sukupuoleltaan moninaisille ihmisille 25.-26.11. ja 9.12.2017, Helsinki

Työpajaan voivat osallistua kaikki, joille oma ääni, esilläolo, keho, itsensä ilmaiseminen ja sosiaaliset tilanteet tuottavat ahdistusta, pelkoa ja häpeää. Kurssilla tehtävät harjoitteet auttavat häpeästä kärsiviä tunnistamaan häpeänsä, työstämään sitä sekä parantamaan suhdetta omaan ääneen ja kehoon. Osallistujat saavat kurssilta työkaluja ja harjoitteita äänellisen häpeän työstämiseen. Vetäjinä Iris ja Demian Seesjärvi.

Järjestäjänä Transtukipiste.

Häpeästä hiljaiset -kurssi äänellisestä häpeästä kärsiville la 23.9.2017, Seinäjoki

Kurssi on suunnattu ihmisille, jotka kokevat häpeää suhteessa ääneen ja jonka vuoksi itsensä ilmaiseminen joko puhuen tai laulaen on vaikeaa. Kurssilla tehtävät harjoitteet auttavat häpeästä kärsiviä tunnistamaan häpeänsä, työstämään sitä ja parantamaan suhdettaa ääneen. Osallistujat saavat työpajasta työkaluja ja harjoitteita äänellisen häpeän työstämiseen. Kurssi tarjoaa mahdollisuuden oman autenttisen äänen etsimiseen ja näkyväksi tulemiseen omassa elämässä.Vetäjinä Iris ja Demian Seesjärvi.

Järjestäjänä Seinäjoen kansalaisopisto.

Menneet luennot

Luento: Laulupedagogi laulullisen häpeän äärellä  12.2.2023

Laulupedagogit ry:n 40-vuotisjuhlakonferenssi ja koulutuspäivät

Paikka: Helsinki

Luento laulullisesta häpeästä (verkkoluento) 8.10.2021

Järjestäjänä Linnalan opisto.

Paikka: luento toteutetaan verkkoluentona zoomin välityksellä.

Luento laulullisesta häpeästä Centrian laulupäivillä 13.11.2019

Laulamisen ja laulun opettamisen PÄÄasiat
Luennoitsijavieraana mm. Iris Seesjärvi #laulullinen häpeä

Lisäksi paneelikeskustelu aiheesta esiintymisjännitys. Keskustelemassa Sanna Ruohoniemi, Lasse Penttinen, Annika Mylläri ja Iris Seesjärvi.

Häpeästä hiljaiset -luento Lahdessa (Wellamo-opisto) pe 7.9.2018 klo 17:30-19:00

Sukupuolisensitiivinen laulunopetus ja kehollisen ja äänellisen
häpeän huomioiminen transihmisen äänenopetuksessa la 10.2.2018, Hämeenlinna

Laulupedagogit ry:n koulutuspäivät

Luento laulullisesta häpeästä ma 6.11.2017, Helsinki

Toimelan kulttuuri- ja taideklubi, Helsinki. Järjestäjänä Etelä-Helsingin kansalaisopisto.

Häpeästä hiljaiset -luento la 23.9.2017, Seinäjoki

Järjestäjänä Seinäjoen kansalaisopisto.

Not Good Enough? Vocal Shame Among Finnish Classical Singers -luento 10.5.2017, Tallinna

Estonian Academy of Music and Theatre/Viron musiikki- ja teatteriakatemia.

Lauluilmaisu ja häpeästä vapautuminen -luento 24.6.2015, Helsinki

Järjestäjänä Transtukipiste.

Häpeä laulullisen ilmaisun esteenä -luento 27.8.2014, Kokkola

Keski-Pohjanmaan Konservatorio.

Häpeä laulullisen ilmaisun esteenä -luento 8.4.2014, Kokkola

Centria AMK.