Häpeästä hiljaiset -työpaja Helsingissä 17.-18.8.2024

Työpajan kuvaus: Työpaja on suunnattu erityisesti ihmisille, jotka kokevat epävarmuutta, häpeää tai riittämättömyyden tunnetta omasta lauluäänestään ja kokevat sen vuoksi laulamisen vaikeana ja haastavana. Työpajassa käsitellään häpeän tunnetta ja sen lukkiuttavaa vaikutusta äänelliseen ilmaisuun. Työpajassa opitaan tunnistamaan häpeää ja sitä, miten se ilmenee kehollisesti ja äänessä. Lisäksi vahvistetaan häpeänsietokykyä ja itsesäätelyä. Työpajassa tehdään lempeitä keho-ääniharjoitteita, jotka auttavat parantamaan suhdetta omaan ääneen. Työpajasta saa työkaluja ja harjoitteita laulullisen häpeän työstämiseen. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa laulukokemusta tai laulutaustaa.

Vaatetuksena rennot ja mukavat vaatteet. Ota mukaan vesipullo, joogamatto/alusta, tarvittaessa lämmintä päällepantavaa (viltti, villasukat).

Kohderyhmä: laulamisesta kiinnostuneet, laulun harrastajat ja laulunopiskelijat.

Työpajaa ei suositella akuutissa kriisissä olevalle. Voit halutessasi ottaa yhteyttä työpajan ohjaajaan Iris Seesjärveen, mikäli tämä asia pohdituttaa (iris[at]irisseesjarvi.com). Jos sinulla on terapia-asiakkuus tai kontakti terveydenhuollon ammattilaiseen, suosittelen konsultoimaan häntä työpajaan osallistumiseen liittyen. Vastaan mielelläni kysymyksiin työpajaan liittyen. Ota yhteyttä varsinkin jos pohdit, soveltuuko työpaja tämänhetkiseen elämäntilanteeseesi.

Työpajan vetäjänä toimii laulaja, laulupedagogi, psykofyysinen hengityskouluohjaaja ja väitöskirjatutkija Iris Seesjärvi .

Ajankohta ja paikka: la-su 17.-18.8.2024 klo 10-15.  Työpaja järjestetään Musiikki- ja taidekoulu Natural Voicen tiloissa,  osoite Linnankoskenkatu 4, Helsinki.

Ryhmän koko: 8-14 henkilöä.

Hinta: 250 € (sis. alv. 24 %). Työpajan osallistujat saavat lisäksi Iriksen suomalaisen klassisen ammattilaulajan häpeää käsittelevän kirjan ”Not Good Enough? Vocal Shame Among Finnish Classical Singers” (arvo 24,50 €). Kirjassa käsitellään laulullista häpeää myös yleisellä tasolla.

Ikäraja: 18 vuotta.

Työpajan kulku: Molempina päivinä pidetään omakustanteinen lounastauko (voit ottaa mukaan myös omat eväät)  ja muutama pienempi tauko jolloin tarjolla on kahvia, teetä ja pientä purtavaa.

Työpaja alkaa Iriksen pitämällä alustuksella laulullisesta häpeästä sekä häpeän vaikutuksesta kehoon, hermostoon ja ääneen. 

Työpajassa käytetään ääntä ja kehoa, mutta jokainen tekee sen itseään kuulostellen. 

Saat lisätietoa työpajasta sähköpostitse (iris[at]irisseesjarvi. com) tai puhelimitse (044-5645608)

Ilmoittaudu työpajaan tästä linkistä.

Työpaja toteutuu, mikäli ilmoittautuneita on vähintään kahdeksan henkilöä.

Työpajaan ilmoittautuminen on sitova. Lasku tulee maksaa ennen työpajan alkua. Lasku lähetetään heinäkuussa tai elokuun alussa 2024 sähköpostitse.

Mikäli asiakas sairastuu eikä näin ollen voi osallistua työpajaan, hän voi osallistua vastaavaan Häpeästä hiljaiset -työpajaan vuoden sisällä tai vaihtoehtoisesti saada yksilöopetusta työpajamaksun arvon edestä. Tällöin opetus tapahtuu Helsingissä. Sairaustapauksessa asiakas voi myös antaa paikkansa toiselle, vähintään 18 vuotta täyttäneelle henkilölle. Tällaisessa tilanteessa asiakkaan tulee ilmoittaa vaihdoksesta tekstiviestillä tai sähköpostitse ennen työpajan alkua.

Työpajan järjestäjällä on oikeus peruuttaa työpaja kahta viikkoa ennen mikäli ilmoittautuneita ei ole tarpeeksi. Tässä tapauksessa työpajan hinta palautetaan täysimääräisenä.